Hardy Menkehorst.

Drs. Hardy Menkehorst, oprichter en directeur van het Mental Training & Coaching Centre (MTCC) in Groningen. Studeerde sociale psychologie (sociale psychofysiologie) aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Heeft een groot aantal wetenschappelijke publicaties en populaire artikelen geschreven, onder meer over sportpsychologie.

Sinds 1986 verzorgt hij mentale training voor topsporters en topsportteams op internationaal en Olympisch niveau. Daarnaast is hij actief als opleider van bondscoaches en trainers op het gebied van mentale training.

Hij was initiatiefnemer van FAST, een intervisiegroep van 13 erg ervaren Europese sportpsychologen. FAST wordt gefaciliteerd door de FEPSAC.

De verbintenis met sport vloeit voort uit een lange carrière als volleyballer op het hoogste niveau in Nederland en als trainer van teams uit de Nederlandse eredivisie Volleybal. Naast de functie van coördinator van MTCC is hij adviseur van E&M SYNTAX BV, een landelijk opererend bureau voor onderzoek, training en advies op het gebied van het veranderen van menselijk gedrag.